Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2024 6:18:00

Nová nizozemská vláda výrazně zpřísní svou azylovou politiku

Nová nizozemská vláda výrazně zpřísní svou azylovou politiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k azylové politice nové nizozemské vlády.

 Nová nizozemská vláda, jejíž nejsilnější stranou je Strana pro svobodu našeho spojence a přítele Gerta Wilderse, ve čtvrtek prohlásila, že hodlá výrazně zpřísnit svou azylovou politiku. Ve zveřejněné koaliční dohodě se uvádí, že se usiluje o „nejpřísnější azylový režim v historii“. S přísnějšími hraničními kontrolami a přitvrzenými pravidly pro žadatele o azyl. Mám z toho radost! „Chceme zavést nejtvrdší azylovou politiku všech dob,“ ujistil Geert Wilders. Podpořte hnutí SPD ve volbách do Evropského parlamentu 7. a 8. června a s evropskými vlastenci postavíme hráz mproti diktátu Bruselu.

Podle koaličního dokumentu má být také omezena pracovní migrace a ztíženo přijímání zahraničních studentů na nizozemské univerzity, upozorňuje list Die Welt. Šestadvacet stran vládní dohody načrtává záměry, jak učinit Nizozemsko méně atraktivní pro žadatele o azyl. Plánuje se rozsáhlá deportační ofenziva („včetně násilné“) a má být omezeno udělování azylu, upozorňuje deník Bild a u nás Novinky.

Je třeba „strukturálně zpřísnit opatření mobilního dohledu, hraniční kontroly a ostrahu hranic“. Dále se v ní uvádí: „Nelegální migranti, kteří budou nalezeni při kontrolách na pozemních hranicích, budou okamžitě posíláni zpět do Německa a Belgie …“.

Jinými slovy, žadatelé o azyl, kteří se pokoušejí dostat z Německa a Belgie do Nizozemska, by měli být okamžitě vraceni zpět.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama