Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

06.05.2024 11:05 | Monitoring

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za mezinárodně srovnatelný standard, ale i tam existují rozdíly v nabídce, ale i v ceně, jak zjistil youtuber Starej Fotr. Konkrétně v Polsku a v Česku, ale také v Německu. Ptá se, proč není v Česku stejně rozsáhlá nabídka. Zaměřil se také na jednu polskou specialitu. U té je ale zajímavá i účtenka.

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Příprava sendvičů McChicken

Pokud jde o firmy, které jsou známé po celém světě, franšíza McDonald’s je určitě jednou z těch, které napadnou člověka jako první. Stálá nabídka v tomto řetězci restaurací dokonce umožňuje ekonomické porovnání zemí mezi sebou skrze takzvaný Big Mac index.

Jenže nabídka zas tak univerzální není. Nabídku v polském McDonald’s a v tom českém porovnával relativně nedávno youtuber Starej Fotr, když jel do Polska na nákup. Zmínil, že polská stálá nabídka je odlišná od té české. „Mají ji větší, širší, mají tam zajímavější věci,“ zhodnotil.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 26302 lidí
Co například v ČR není vůbec, je polský WieśMac, tedy vesnický burger. Kromě toho našel v polském menu i Jalapeňo Burger a Chikker, dvě další položky, které se v českém menu nevyskytují.

Chikker se ovšem youtuberovi nezdál. „Co to je za poděl?“ smál se, když burger rozříznul. „Na tý fotce to vypadá, že to je jako řízek. Akorát je to jako rybí prst, ale z kuřete,“ komentoval úzký profil masa v produktu. Nicméně mu Chikker chutnal, i kvůli odlišné omáčce v Polsku používané.

Pak byl na řadě WieśMac, který Starej Fotr přirovnal k McRoyal. Oproti tomu se ale liší jednak v omáčce, ale také v tom, že v něm nejsou okurky, ale rajčata. Podotkl, že se jedná o polskou specialitu, která se jinde v Evropě nevyskytuje. Nicméně omáčka mu nesedla.

„Co mě zajímá, je, proč mají Poláci, ale i Němci ve stálé nabídce mnohem víc sortimentu, než máme my. Tady je docela hodně burgerů, jak těch hovězích, tak těch kuřecích,“ zmínil. A z toho, co se v Česku nevyskytuje, mu zachutnal např. Jalapeňo Burger. Ještě před cestou do německého restaurantu stejné franšízy poznamenal, že internet je plný komentářů, jaký je McDonald’s „sr*čka“. Ale v podstatě všude je v něm pořád narváno.

V německém McDonaldu pak našel burger McRibs, za který dokonce v Česku vznikaly petice, nebo rybí McFilet, který v Česku už také není.

McRibs youtuberovi chutnal a myslí si, že by o něj v Česku byl zájem. „Uděláme petici, že chceme taky McRibs. Chceme bejt taky jako na Západě, v tý západní Evropě a mít McRibs v mekáči,“ žertoval. I v Německu si objednal dlouhý kuřecí sendvič, tam už ovšem nebyl žádný „poděl“ a uvnitř byl skutečně celý řízek.

„Myslím, že McRibs by se měl prodávat i u nás, že je to takový univerzální produkt, univerzální sendvič, který by mohl klidně být i v Čechách. Proč my Češi ho nemáme, proč jsme zase ošizený? Jsme ve středu Evropy, nemáme McRibs,“ vzpomenul ještě při konečném hodnocení.

Jenže rozdíl je také v ceně, jak si všimli na skupině o nákupech v Polsku. Český návštěvník Polska si WieśMac spletl s BigMacem, jak mu pak bylo připomenuto v komentářích. Nicméně, podle směnného kurzu stojí jeden okolo 65 Kč. Přitom McRoyal, který je ve složení hodně podobný, stojí dle českého menu 109 Kč.

Burgery v českém McDonald's

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

První liga jak říkal Nutelák a Pávek , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepermoníček , 06.05.2024 12:05:18

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…