Antonín Pavlica

  • BPP
  • Černovice
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2024 22:39:31

Pravda musí vyjít najevo: Otevřené vyjádření Antonína Pavlicy

Pravda musí vyjít najevo: Otevřené vyjádření Antonína Pavlicy

v tomto otevřeném prohlášení Pavlica důrazně odmítá obvinění vznesená Petru Quittovou, předkládá důkazy své neviny a vyjadřuje své zklamání nad manipulativními politickými hrami. Reaguje také na širší kontext politických a osobních útoků

V návaznosti na článek publikovaný na portále denik.cz , kde byl popisován incident mezi mnou a dalšími politickými představiteli v Černovicích, cítím potřebu vyjasnit několik klíčových aspektů této situace, abych ochránil svou reputaci a objasnil své pohledy na věc.

Především, je zcela zásadní zdůraznit, že obvinění ze zasílání vulgárních a výhružných SMS zpráv starostce jsou zcela nepravdivá. Tyto obvinění jsou lehce vyvratitelná prostým prohlédnutím mého telefonního vyúčtování, které jednoznačně ukazuje, že takové zprávy nikdy nebyly odeslány. Toto tvrzení mohu doložit příslušnými dokumenty, a jsem připraven to učinit, aby byla moje integrita obnovena a pravda objasněna.

Je důležité poukázat na to, že starostka má k dispozici pouze snímek obrazovky (screenshot) údajné SMS zprávy. Přesto mi odmítla tuto zprávu předložit nebo přečíst její obsah na zasedání zastupitelstva konaném 29. dubna 2024. Nedávno, při setkání na magistrátu v Brně, kde byla starostka kvůli protiromským výrokům 'na koberečku' u JUDr. Roberta Kerndla, náměstka primátorky, ve společnosti zástupců romské komunity, starostka zprávu přečetla. Při tomto příležitosti okamžitě po příchodu obvinila mě, že za celou situaci mohu já.

Dne 19. dubna 2024 jsem spolu s mým právníkem poslal paní starostce Petře Quittové dopis, ve kterém jsem žádal o schůzku a objasnění situace ohledně údajných SMS zpráv. V dopise jsem zdůraznil, že veřejné ukazování zpráv, které jsou mi připisovány, bez důkazů o jejich pravosti, je nespravedlivé a poškozuje moji reputaci. Současně jsem požadoval důkaz, že zprávy pocházely z mého telefonu, což by bylo jednoduché prokázat, pokud by obvinění byla pravdivá.

Rád bych zdůraznil, že od samého začátku jsem usiloval o transparentní řešení této situace. Nejenže jsem otevřeně vyzval starostku, aby předložila důkazy, které by podpořily její obvinění, ale také jsem byl připravený se s ní setkat a diskutovat o těchto otázkách osobně. Je politováníhodné, že i přes mé snahy o otevřenou komunikaci a vyjasnění nedorozumění, byla moje žádost ignorována, a místo toho byla situace vyřešena veřejným odvoláním bez náležitého prošetření.

Dále chci zdůraznit, že bod o mém odvolání z pozice předsedy kontrolního výboru byl starostkou dodán na program zasedání zastupitelstva dne 29. dubna 2024. Tento krok považuji za další důkaz politicky motivovaného jednání.

Dále, incident, o kterém se píše s místostarostou Davidem Rampulou , se odehrál před více jak měsícem v neformálním prostředí a byl důsledkem osobního konfliktu, který byl eskalován pod vlivem alkoholu. Použití této nešťastné události jako politického nástroje pro moje odvolání z funkce je zcela neadekvátní a odrazem manipulativního jednání určitých politických sil.

Mé odvolání z pozice předsedy kontrolního výboru se zdá být motivováno spíše politickými důvody, než skutečným zájmem o spravedlnost. Ve své roli jsem se neúnavně snažil upozornit na nesrovnalosti a zajišťovat transparentnost v našem městském obvodu. Má snaha byla často bráněna, což naznačuje, že moje úsilí bylo vnímáno jako hrozba pro ty, kteří možná mají co skrývat.

V souvislosti s těmito obviněními jsem se rozhodl podat žalobu. Tento krok považuji za nezbytný, aby byla veřejnosti předložena pravda a aby byla moje reputace jako veřejného činitele obnovena. Je klíčové, že veřejnost má přístup ke všem relevantním informacím a může tak spravedlivě hodnotit situaci.

Vyzývám starostku a místostarostu, stejně jako všechny zúčastněné strany, aby přistoupili k veřejné diskuzi o těchto událostech a objasnili své postupy, které vedly k mému odvolání. Otevřený dialog je základem demokratické společnosti a pouze prostřednictvím transparentního přístupu můžeme dosáhnout spravedlnosti a pochopen

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama